Bedrijfsenergielabels, wat zijn de voordelen?

Bedrijfsenergielabels, wat zijn de voordelen?

Bedrijfsenergielabels, wat zijn de voordelen?

U bent op zoek naar een deskundige partij die u kan voorzien van een energielabel voor uw bedrijfspand. Dan bent u bij Bedrijfsenergielabels aan het juiste adres. Bedrijfsenergielabels geeft advies over het energieverbruik van bedrijfspanden en stelt aan de hand van een gedegen analyse een energielabel op voor uw bedrijfspand. Zoals u misschien al wel weet is het vanuit de overheid verplicht om een energielabel voor uw bedrijfspand te hebben als u het pand wilt gaan verkopen of verhuren aan een nieuwe huurder. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een bedrijfspand is en welke maatregelen er eventueel genomen zouden kunnen worden om energiebesparing te bevorderen.

U kiest voor Bedrijfsenergielabels, hoe gaat dat in zijn werk?

Als u kiest voor Bedrijfsenergielabels dan krijgt u van begin tot eind de beste service voor het opstellen van een energielabel voor uw bedrijfspand. Om te beginnen plant u een afspraak met Bedrijfsenergielabels door te bellen, te mailen of door het aanmeld formulier op onze website in te vullen. Er wordt een afspraak gepland op een voor u gunstig moment. U bent overigens niet verplicht om aanwezig te zijn tijdens de inspectie van het bedrijfspand. Vervolgens komt er een inspecteur van Bedrijfsenergielabels langs om het pand te inspecteren. Er wordt dan naar alle aspecten van het pand gekeken die iets te maken hebben met het energieverbruik. De isolatie van de muren, de daken en de vloeren worden geïnspecteerd. Maar er wordt natuurlijk ook gekeken naar het type glas dat is gebruikt voor de ramen, op welke manier het bedrijfspand verwarmd en eventueel gekoeld wordt en of er al gebruik wordt gemaakt van duurzame mogelijkheden tot energiebesparing. De inspectie van het pand zal ongeveer een uur in beslag nemen en de inspecteur van Bedrijfsenergielabels kan over het algemeen zelfstandig aan de slag. U hoeft dus niet per se aanwezig te zijn tijdens de inspectie. Heeft u meerdere panden waar u een energielabel voor wilt opstellen dan is het aan te raden om dit in één keer te laten doen door Bedrijfsenergielabels. Dit levert u natuurlijk ook een besparing op in de kosten voor de inspectie en het opstellen van de energielabels.

Het opstellen van het energielabel

Aan de hand van de informatie die is opgedaan tijdens de inspectie zal een rapport worden opgesteld. Voor dit rapport zal de inspecteur van Bedrijfsenergielabels ook gebruik kunnen maken van bestaande bouwtekeningen of informatie met betrekking tot gedane verbouwingen. Ook als er in het verleden maatregelen zijn genomen om het bedrijfspand energiezuiniger te maken zullen deze worden meegenomen in het rapport. Zodra het rapport is afgerond zult u van Bedrijfsenergielabels het energielabel ontvangen. Het energielabel van Bedrijfsenergielabels is 10 jaar geldig en geeft u, zoals eerder vermeld, inzicht in het energieverbruik van uw bedrijfspand. Wilt u contact opnemen voor het opstellen van een energielabel of wilt u meer informatie? Op https://www.bedrijfsenergielabels.nl/hoe-het-werkt/ vindt u antwoord op veelgestelde vragen en kunt u meer lezen over de aanvraag van een energielabel. Ook kunt u via de website van Bedrijfsenergielabels contact met ons opnemen door middel van het contactformulier, ons telefoonnummer of ons e-mailadres.


Reageren is niet mogelijk.